درباره فیلر و انواع آن چه میدانید ؟ این روزها با کمک تحقیقات گسترده و پیداشدن روشهای متنوع و کاربردی برای جوانسازی و حفظ شادابی پوست، بسیاری از مراجعات کلینیکهای زیبایی به این موضوع اختصاص یافته است. در میان انواع روشها استفاده از ژل یا فیلر از روشهای متداولترین روشها برای رفع چین و چروکها، اصلاح شکل و حجم صورت و یا بدن محسوب میشود. این روش شامل تزریق مواد مختلف پایدار یا ناپایدار به زیر پوست است. هر کدام از این مواد دارای ویژگیهای خاص خود هستند و همچنین مزایا و معایب ویژه خود را دارند که بسته به شرایط توسط پزشک تجویز میشوند. در این مقاله به آشنایی با فیلر، انواع فیلر و ژل و نحوه استفاده از آنها میپردازیم.
پوست اولین تصویر از ما را در محیط به نمایش میگذارد. برای همین توجه به شادابی و مراقبت از آن بسیار مهم است.
درباره فیلر و انواع آن چه میدانید ؟
درباره فیلر و انواع آن چه میدانید ؟
فیلر چیست؟
فیلر، پرکننده یا یک ماده ژلمانند است که با تزریق شدن به زیر پوست حجم و شکل مورد نظر را به آن ناخیه میدهد. فیلرها میتوانند باعث افزایش حجم گونه، لب ،چانه ، پر کردن چین و چروک ، رفع گودی و تیرگی زیر چشم، زاویه فک و صورت و نواحی مختلف صورت و بدن شوند استفاده شوند. این مواد با تزریق به زیر پوست، باعث بهبود ظاهر و جوانسازی پوست میشوند.
انواع فیلرها
فیلرها را میتوان بر اساس مدت زمان ماندگاری، نحوه عملکرد و نوع ماده مورد به کار رفته در تولید آنها به سه دسته طبقهبندی کرد.
- فیلرهای موقت: اغلب این نوع فیلرها از مواد طبیعی تولید میشوند. فیلرهای طبیعی یا در بدن وجود دارند و یا توسط بدن قابل تجزیه هستند، بنابراین این ژلها ماندگاری کوتاهی دارند و معمولاً بین ۶ تا ۱۸ ماه در بدن باقی میمانند. از جمله ژلهای موقت میتوان به اسید هیالورونیک، کلاژن و پلیالکیلگلیکولیک (PAG) ، هیدروکسی آپاتیت کلسیم و چربی خود فرد اشاره کرد.
این فیلرها اغلب آثار جانبی کمتری دارند و احتمال واکنش آلرژیک نسبت به آنها پایین است. از اشکالات فیلرهای موقت مدت ماندگاری پایین آنهاست که تزریق آنها را نیازمند تکرار میکند. مدت زمان ماندگاری این مواد بستگی به نوع ماده، میزان تزریق، ناحیه تزریق و وضعیت بدن فرد دارد. بر همین اساس به این نوع فیلرها فیلرهای قابل جذب یا بیولوژیکی میگویند.
- فیلرهای نیمهموقت: این ژلها ماندگاری متوسطی دارند و به صورت ترکیبی به کار گرفته میشوند. از مزایای این نوع فیلرها دوام بیشتر آن هاست و حداقل یکی از موادی که در ترکیب آنها بهکار رفته است دارای نتایج نیمه پایداری در پر کردن چین و چروکهای عمیق و حجم دادن به نواحی مختلف صورت و بدن دارد، اما از طرفی احتمال ایجاد واکنشهای آلرژیک توسط آنها در بدن وجود دارد. به یاد داشته باشید محصولاتی که دارای دوام و پایداری بیشتر هستند عوارض جانبی بیشتری نیز دارند. فیلرهای موقت معمولاً بین ۱۸ تا ۲۴ ماه در بدن باقی میمانند. از جمله ژلهای نیمهموقت میتوان به کامپوزیتهای هیالورونیک اسید و کلاژن اشاره کرد.
- ژلهای دائمی: این ژلها ماندگاری طولانیتری دارند و معمولاً بیش از ۲۴ ماه در بدن باقی میمانند . این نوع فیلرها از موادی ساخته میشوند که در بدن وجود ندارند و توسط بدن قابل تجزیه نیستند. از جمله ژلهای دائمی میتوان به سیلیکون و روغنهای معدنی اشاره کرد. این فیلرها مزیت ماندگاری بیشتری دارند و ممکن است تا چند سال یا برای همیشه در بدن بمانند. با توجه به دارا بودن پایداری زیاد، این فیلرها اثرات جانبی و عوارض بیشتری دارند و میتوانند آلرژی، التهاب و عفونت ایجادکنند از دیگر معایب آنها امکان تشکیل گره، تغییر رنگ پوست، تغییرشکل و حرکت فیلر است. در صورت بروز مشکلات ممکن است برای رفع آنها نیاز به جراحی وجود داشته باشد.
عملکرد ژلها و فیلرها
- ژلهای اسید هیالورونیک : این ژلها از مواد طبیعی ساخته شدهاند و به طور طبیعی در بدن وجود دارند. اسید هیالورونیک خاصیت جذب آب دارد و باعث حجیم شدن پوست میشود.
- ژلهای کلاژن: کلاژن یک پروتئین طبیعی است که نقش مهمی در ساختار پوست دارد. تزریق کلاژن باعث افزایش استحکام و انعطافپذیری پوست میشود.
- ژلهای پلیالکیلگلیکولیک (PAG): PAG یک ماده مصنوعی است که خاصیت جذب آب دارد. تزریق PAG باعث حجیم شدن پوست و بهبود چین و چروکها میشود.
- کامپوزیتهای هیالورونیک اسید و کلاژن: این ژلها از ترکیب هیالورونیک اسید و کلاژن ساخته میشوند. ترکیب این دو ماده باعث میشود که ژل ماندگاری بیشتری داشته باشد و نتایج طبیعیتری ایجاد کند.
- سیلیکون: سیلیکون یک ماده مصنوعی است که ماندگاری طولانیتری نسبت به سایر ژلها دارد. با این حال، تزریق سیلیکون میتواند عوارض جانبی جدیتری نیز داشته باشد.
- روغنهای معدنی: روغنهای معدنی نیز یک ماده مصنوعی هستند که ماندگاری طولانیتری نسبت به سایر ژلها دارند. با این حال، تزریق روغنهای معدنی میتواند باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک جدی شود.
- ژلهای پلی ال کربولاکتون: این نوع ژل نوعی ماده مصنوعی است که به از بین بردن شیارهای عمیق پوستی کمک میکند. این ماده با تحریک تولید کلاژن در پوست باعث جوانسازی و افزایش انعطاف پذیری پوست میشود.
نحوه به کارگیری ژل و فیلر
تزریق ژل و فیلر یک عمل سرپایی است که معمولاً در مطب پزشک انجام میشود. این عمل معمولاً حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
برای تزریق ژل و فیلر، از سوزن یا کانولا استفاده میشود. سوزن برای تزریق ژل به نواحی کوچک و کانولا برای تزریق ژل به نواحی بزرگتر استفاده میشود.
پس از تزریق ژل و فیلر، ممکن است کمی کبودی یا تورم ایجاد شود. این عوارض معمولاً طی چند روز برطرف میشوند.
کاربردهای ژل و فیلر
ژل و فیلر در موارد زیر کاربرد دارند:
- از بین بردن چین و چروکها: تزریق ژل و فیلر میتواند چین و چروکهای صورت، گردن و بدن را از بین ببرد.
- افزایش حجم گونهها، لبها، چانه و سایر نواحی صورت: تزریق ژل و فیلر میتواند حجم از دست رفته نواحی مختلف صورت را بازگرداند.
- کانتورینگ صورت: تزریق ژل و فیلر میتواند شکل صورت را تغییر دهد و آن را متعادلتر کند.
- پر کردن گودی زیر چشم: تزریق ژل و فیلر میتواند گودی زیر چشم را پر کند و ظاهری شادابتر به چشم
برای انتخاب بهترین نوع فیلر یا ژل برای جوانسازی پوست، ابتدا با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید، در ضمن باید به هدف، بودجه، زمان مورد نظر و حساسیتهای پوستی توجه کنید. برای مشاوره بیشتر با ما تماس بگیرید.