Previous slide
Next slide

لایه برداری شیمیایی چیست و برای چه کسانی مفید است؟

لایه برداری شیمیایی چیست؟

لایه برداری شیمیایی با نام های کمیکال پیلینگ، chemexfoliation یا dermapeeling نیز شناخته می شود. در لایه برداری شیمیایی برای بهبود ظاهر پوست فرد از یک محلول شیمیایی استفاده می کنند. در فرایند درمان کمیکال پیلینگ با استفاده از یک محلول شیمیایی، تروما یا آسیب های هدفمندی را در لایه های پوست ایجاد می نمایند. لایه های پوست در نهایت پوسته پوسته می شوند و پوستی جوان تر از زیر آنها ظاهر می شود. پوست جدیدی که از لابه لای پوسته ها ظاهر می گردد معمولا صاف تر است که خطوط و چین و چروک کمتر، رنگ یکدست تر و رنگ روشن تر دارد.

لایه برداری شیمیایی چیست و برای چه کسانی مفید است؟

فهرست مطالب

لایه برداری شیمیایی

انواع لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی را با توجه به شبکه درما می توان به انواع مختلف زیر دسته بندی کرد:

پیلینگ شیمیایی نرم: این نوع لایه برداری برای هر رنگ پوستی مناسب می باشد. مشکلات پوستی ملایم را می توان با این شیوه رفع کرد. همچنین در مقایسه با دو نوع دیگر از ریسک اندکی در ایجاد هیپرپیگمانتاسیون برخوردار می باشد. مدت زمان ریکاوری در آن به مراتب کمتر از دو نوع دیگر  است و همچنین نتایج حاصل از آن چندان چشمگیر نخواهد بود. به همین دلیل بهتر است برای داشتن نتایج مطلوب آن را با درمان های دیگری ترکیب کنند.

لایه برداری شیمیایی متوسط: از آنجایی که عمق لایه برداری در مقایسه با پیلینگ نرم بیشتر است معمولا پس از یک بار درمان می توان نتایج چشمگیری را مشاهده نمود. این نوع لایه برداری برای رفع زخم ها، خال های مادر زادی و همچنین حذف خطوط صورت، خطوط اطراف دهان و همچنین اثرات عمیق و جزئی زخم ها و آکنه ها استفاده می شود. دوره نقاهت این نوع لایه برداری معمولا 5 تا 7 روز خواهد بود. لایه برداری شیمیایی متوسط نیاز به بی حسی موضعی دارد.

کمیکال پیلینگ عمیق: این نوع لایه برداری در مقایسه با دو نوع دیگر لایه های عمیق تر پوست را هدف قرار می دهد. به همین دلیل می توان از آن در درمان چین و چروک های عمیق، آثار سوختگی های شدید و زخم های عمیق استفاده کرد. این نوع لایه برداری برای همه افراد مناسب نیست. افراد دارای پوست تیره کاندیدای خوبی برای این نوع لایه برداری می باشند؛ زیرا پوست را چند درجه روشن می کند. همچنین این نوع لایه برداری دوره نقاهت طولانی تر دارد.

در انواع کمیکال پیلینگ از چه ترکیبات شیمیایی استفاده می کنند ؟

در انواع مختلف پیلینگ های پوستی از فرمول های شیمیایی مختلفی می توان استفاده کرد. برخی از رایج ترین فرمول های شیمیایی در کمیکال پیلینگ عبارتند از:

  • پلی فنول ها
  • ویتامین C
  • اسید لاکتیک ترشی (TCA)
  • هیدروکینون
  • اسید سالیسیلیک
  • اسید لاکتیک
  • آلفا هیدروکسی اسید(AHA)
  • رزورسینول اگزالاتی

این ترکیبات شیمیایی در لایه برداری کمیکال استفاده می شوند.

اکنون که با لایه برداری شیمیایی، انواع و ترکیبات شیمیایی رایج در آن آشنا شدیم. بهتر است بدانیم که این نوع پیلینگ برای چه کسانی مناسب می باشد و چه مزایایی را به همراه دارد.

لایه برداری شیمیایی چیست و برای چه کسانی مفید است؟

چه کسی کاندیدای مناسب برای لایه برداری شیمیایی است؟

لایه برداری شیمیایی برخلاف سایر درمان های زیبایی برای همه افراد مناسب نیست. اما چه کسانی کاندیدای خوبی برای لایه برداری شیمیایی هستند و چه کسانی نباید تحت کمیکال پیلینگ قرار بگیرند ؟

 افراد مناسب برای لایه برداری شیمیایی عبارتند از:

  • افراد دارای پوست سالم
  • افرادی که دارای جای زخم خفیف می باشند.
  • افراد دارای چین و چروک های سطحی
  • افراد دارای پوست رنگ روشن

از سوی دیگر افرادی که شرایط زیر را دارند بهتر است از پیلینگ شیمیایی اجتناب کنند:

  • افرادی که پوست شان دچار افتادگی شده است.
  • افرادی که پوست شان دارای چین و چروک یا اسکار عمیق می باشد.
  • افرادی که مستعد تبخال هستند.
  • افرادی که دارای سابقه اسکار غیرطبیعی پوست هستند.
  • مبتلایان به پسوریازیس یا درماتیت آتوپیک
  • افرادی که رنگ پوست شان تیره است؛ زیا این افراد با خطر بالای هیپرپیگمانتاسیون مواجه می باشند.
  • افرادی که سیستم ایمنی شان ضعیف است، نباید از این نوع لایه برداری استفاده کنند.
  • افرادی که به تازگی تحت درمان آکنه دهان قرار گرفته اند.
  • بانوان باردار یا شیرده
  • افرادی که تحت پرتودرمانی قرار دارند یا به تازگی تحت جراحی قرار گرفته اند.
  • بیماران قلبی برای لایه برداری شیمیایی عمیق کانادیدای مناسبی نیستند.

در صورتی که با تشخیص پزشک جزء افراد مناسب برای کمیکال پیلینگ قرار دارید، بهتر است پیش از انجام آن با فواید این روش بیشتر آشنا شوید.

فواید پیلینگ شیمیایی

همان طور که گفتیم در لایه برداری شیمیایی با استفاده ار ترکیبات شیمیایی خاصی اقدام به جدا سازی لایه بالایی پوست می کنند تا پوست صاف تر از زیر آن ظاهر شود. با توجه به این فرایند می توان برخی از فواید پیلینگ شیمیایی را به شرح زیر بیان کرد:

نرم تر و روشن تر شدن پوست: لایه برداری شیمیایی به داشتن پوست نرم تر همراه با بافت یکنواخت تر کمک می کند. این شیوه با از بین بردن سلول های مرده پوست باعث می شود تا محصولات مراقبتی بهتر جذب پوست شوند و در جوانسازی آن نقش موثرتری خواهد داشت.

رفع تجمع رنگدانه ها و آسیب های خورشیدی یکی دیگر از فواید منحصر به فرد لایه برداری شیمیایی است. با استفاده از لایه برداری شیمیایی ملایم می توان لکه های مربوط به تجمع بیش از حد رنگدانه ها، لکه ها و کک و مک های قهوه ای ناشی از نور خورشید را رفع کرد. همچنین می توان در درمان اختلال رنگدانه و درماتوز که معمولا به درمان های دیگر مانند لیزر درمانی مقاوم هستند، از این شیوه لایه برداری استفاده کرد.

کاهش علائم کک و مک و آکنه از دیگر فواید کمیکال پیلینگ می باشد. روش های خاصی از پیلینگ های شیمیایی می توانند منافذ پوست را باز کنند و به پاک سازی داخل آنها و موادی که به جوش های سرسیاه تبدیل می شوند نفوذ کنند و آنها را از بین ببرند.

عوارض کمیکال پیلینگ

با بررسی فواید پیلینگ شیمیایی، قطعا خیلی ها تمایل دارند برای شاداب سازی و روشن سازی پوست شان از این تکنیک زیبایی استفاده کنند، اما شاید نگران عوارض آن باشند. به همین دلیل می خواهیم در این قسمت اطلاعاتی را در رابطه با عوارض پیلینگ شیمیایی در اختیار تان قرار دهیم.

همان طور که در این مطلب اشاره شد، لایه برداری شیمیایی در سه نوع نرم، متوسط و عمیق انجام می شود. عوارض جانبی نیز در موارد متوسط و عمیق بیشتر شایع هستند. برخی از عوارض جانبی پیلینگ شیمیایی بدین شرح می باشند:

  • قرمزی پوست که با توجه به عمق پیلینگ شدت آن می توان متفاوت باشد.
  • خشکی و سوزش
  • تیره و یا روشن شدن رنگ پوست به ویژه در افراد دارای رنگ پوست تیره تر
  • ایجاد زخم که بسته به شدت آن می تواند دائمی باشد.
  • عفونت به ویژ در مبتلایان به تبخال. همچنین ممکن است عفونت های باکتریایی یا قارچی نیز رخ دهند.
  • یکی دیگر از عوارض پیلینگ شیمیایی بروز مشکلات قلبی ، کبدی و کلیوی است. هر چند نادر می باشد. فنول یکی از ترکیبات شیمیایی است که در لایه برداری کمیکال از آن استفاده می کنند. این ترکیب شیمیایی در پیلینگ عمیق می تواند کلیه و کبد را تحت تاثیر قرار بدهد. همچنین باعث نامنظم شدن ضربان قلب شود.
لایه برداری شیمیایی چیست و برای چه کسانی مفید است؟

سوالات متداول

مدت زمان بهبودی در پیلیگ شیمیایی چقدر است ؟

مدت زمان بهبودی در پیلینگ شیمیایی با توجه به عمق لایه برداری متفاوت می باشد.

در نوع سبک مدت زمان بهبودی بین چهار تا هفت روز است. در این مدت ممکن است پوست به طور موقت اندکی روشن تر و یا حتی تیره تر شود.

در نوع متوسط پس از پنج تا هفت روز شاهد التیام یافتن پوست تان خواهید بود، اما قرمزی ناشی از این نوع لایه برداری چند ماه باقی می ماند و به مرور زمان کاملا بهبود می یابد. همچنین پیش از ظاهر شدن پوست جدید، التهاب و تشکیل لکه های قهوه ای را مشاهده خواهید کرد.

مدت زمان بهبودی در پیلینگ شیمیایی عمیق طولانی تر از دو حالت دیگر است. معمولا پس از شروع درمان شاهد ورم، قرمزی و خال های سفید و یا کیست بر روی پوست خواهید بود. این موارد چندین هفته طول می کشد تا از بین بروند. همچنین بعد از دو هفته می توان شاهد ایجاد پوست جدید بود.

مراقبت های ویژه برای لایه برداری شیمیایی کدامند ؟

پس از لایه برداری، پزشک دستور العمل های خاصی را به شما ارائه خواهد داد تا روند التیام پوست بهتر پیش برود. در این مدت بهتر است برای تسریع در روند بهبودی از نور خورشید دور بمانید. همچنین از آرایش کردن خودداری کنید.

در صورتی که پزشک اجازه دهد می توانید برای کاهش سوزش و ناراحتی ناشی از لایه برداری از کمپرس یخ و یا پنکه استفاده کنید.

از رفتن به استخر، سونا و غیره نیز جدا خودداری نمایید.

نکات زیبایی و درمانی که حتما باید بدانید

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *